[...] Utrzymuje on stabilny poziom glukozy we krwi, co z kolei zabezpiecza energię dla centralnego układu nerwowego. Bogatymi źródłami węglowodanów są: makaron, ryż, ziemniaki, chleb, produkty zbożowe, musli, owoce, warzywa. Węglowodany powinny stanowić około 60% diety zawodnika wykonującego długotrwały trening. Pełny zasób glikogenu w mięśniach ma [...]
[...] węglowodanowe. Jeden wymiennik węglowodanowy to taka porcja produktu, która zawiera określoną ilość węglowodanów. Wykorzystywane są dwa rodzaje wymienników. Jednostki chlebowe (j.ch.) to wymiennik określany jako porcja produktu, która zawiera 12 gramów węglowodanów (ogółem). Na przykład 1 jednostka chlebowa to pół kajzerki lub dwie czubate [...]
[...] zapasowy. Pośrednie produkty skrobi nazywają się dekstrynami. Są one dużo lepiej przyswajalne przez organizm ludzki niż surowa skrobia. Dekstryny tworzą chrupiącą skórkę na chlebie, powstają również podczas gotowania makaronu." "Aby skrócić okres regeneracji organizmu, badacze znaleźli sposób przyspieszający resyntezę glikogenu. [...]
[...] szczątkowe elementy np. kurczaka (skóra), wołowiny, czerwonego mięsa czy indyka. Resztę znajdziesz w małych ilościach np. w ryżu, makaronie, ziemniakach czy pełnoziarnistym chlebie czy płatkach. Ale na tym nie zaprzestawaj. Tłuszcze są bardzo potrzebne do rozwoju masy. -Tłuszcze. Powinny być dostarczane w naszej diecie, gdyż organizm sam ich [...]
[...] szczątkowe elementy np. kurczaka (skóra), wołowiny, czerwonego mięsa czy indyka. Resztę znajdziesz w małych ilościach np. w ryżu, makaronie, ziemniakach czy pełnoziarnistym chlebie czy płatkach. Ale na tym nie zaprzestawaj. Tłuszcze są bardzo potrzebne do rozwoju masy. -Tłuszcze. Powinny być dostarczane w naszej diecie, gdyż organizm sam ich nie [...]
[...] suchego ryzu/makaronu bo oni to smaczne ani sycace Dokładnie, strach przed owocami jest w dużej mierze irracjonalny... Przyjęło się, że owoce to zły cukier, a przecież chleb, ryż, makaron - to też cukier, tyle że jeszcze bardziej skondensowany. Wiadomo, że zawsze znajdą się wyjątki, którym owoce nie smakują czy szkodzą, jak @Nanit, ale dla [...]
[...] różnorodne białka toślinne. -Używaj niskotłuszczowych produktów mlecznych jako część diety. -Utrzymuj wysoki poziom żelaza poprzez jedzenie,ziaren zbóż,pełnoziarnistego chleba,warzyw i uzupełniaj dietę płatkami śniadaniowymi wzbogaconymi żelazem. -Zwiększ przyswajanie żelaza za pomocą pokarmów z witaminą C,czyli owocami,sokami owocowymi i [...]
[...] 10 RM od 1 RM rozni potezna liczba kilogramow swiadczy o dominacji wlokien wolnokurczliwych. Oczywiscie, niezaleznie od profilu wlokien, w kazdym przypadku, na cyklu masowym, jestes w stanie legalnie, uczciwie, bez niedozwolonego wspomagania wywolac zjawisko hipertforii Z problemem taki jak twoj boryka sie kazdy kulturysta, to chleb powszedni.
dziekuje za odpowiedz , milo mi ze jest zainteresowanie moim problemem, jednakze z dieta sobie daje rade bialy chleb jem tylko jesli nei mam doslownie nic innego. przez ostatnie pol roku az do tego tygodnia - nie jadlem ani kromki ( no dobra dwa razy wzielem kanapke na uczelni od kolezanki macie mnie ) kartofle od czasu do czasu jednak zjadam, [...]